Evolutie strijdig met Christus?

Clemens en Origenes waren In Alexandrïë begin derde eeuw de leiders van de eerste christelijke hogeschool. Zij waren van mening, dat het scheppingsverhaal moest worden opgevat als een allegorie, een vorm van beeldspraak.
FonsV
Berichten: 807
Lid geworden op: 20-07-2010 14:31

Evolutie strijdig met Christus?

Bericht door FonsV » 09-11-2011 17:57

Dag Juda,
Je schreef:Fons, welke boeken waren het nog eens, waar je de gegevens uit de vorige posten precies vandaan had?
Ze staan een paar bijdragen hoger hierboven, overgeheveld naar hier:

* Als je wilt weten hoe onbetrouwbaar de historie in het Oude Testament is, lees dan eens Marcel Hulspas: 'En de zee spleet in tweeën' en dan desnoods alleen het commentaar op het boek Exodus. De Joodse cultuur heeft in het verhaal (natuurlijk weer in een verhaal) over Abraham en Isaak het eerstgeborene-offer door Jahweh laten verbieden. De christelijke God heeft het weer ingevoerd, al was het dan voor maar één keertje.
* Als je wilt kennis maken met een aantal historische onwaarheden in het Nieuwe Testament, lees Alvar Ellegård: 'Jezus 100 jaar voor Christus'. Onder andere: Paulus was geen tijd- en of stadgenoot van Jezus en ook Petrus niet.
* Bij Tom Harpur: 'De heidense Christus' kun je te weten komen hoeveel 'heidense/ketterse' elementen tóch nog in de evangeliën zijn te vinden: over de onnatuurlijke/bovennatuurlijke ontvangenis van Jezus, over de opwekking van Lazarus in aanwezigheid van diens zussen Martha en Maria, over de geboorte van Jezus en de opwachting door de drie wijzen etc.
* Harry Kuitert heeft zojuist weer een boek geschreven: 'ALLES behalve kennis'. Ik moet zeggen dat het weer op de typische Kuitert-manier is geschreven en die moet je wel liggen of je moet er in ieder geval niet onder bezwijken. Maar de onweerlegbare conclusie is duidelijk: over God spreken als over iets dat je kent is in feite over een fictie spreken.


En dan is er nog zoveel meer te lezen. ;)

Groeten.

Fons.
Een theoloog die naar exactheid streeft, heeft de eerste stap gezet op de weg naar het atheïsme. Een agnost is geen naïeveling, maar iemand die god nauwkeurig 'kent', voor wie dus veel, zo niet alle gods'voorstellingen' hun betekenis hebben verloren.

Juda
Berichten: 505
Lid geworden op: 20-04-2011 14:40

Bericht door Juda » 09-11-2011 18:04

thnx Fons...

Groeten Juda.
het Zelf is mijn God
het Zelf is Liefde, Het Zelf is Kracht.
Het is Rust, en het is Vrede.
Brahman is de Natuur en Atman is het Goddelijke Zelf dat wij allen in ons dragen.
www.arsfloreat.nl/downloads.html lees gita.pdf

Plaats reactie