Wat is moderatie?

Moderatie is het bewaken van het forum. Soms kan het nodig zijn om het proces wat af te remmen of gebruikers op hun rol attent te maken. Moderatie is geen statisch proces, we leren elke dag
Plaats reactie
carelvanheugten
Site Admin
Berichten: 36
Lid geworden op: 07-07-2010 12:57

Wat is moderatie?

Bericht door carelvanheugten » 16-07-2010 14:09

Op elk forum kan in beginsel iedereen meedoen. Dat is overigens essentieel bij fora, want pas dan kunnen onderwerpen van alle kanten bekeken worden. Vrijheid in hoe deelnemers hun teksten opstellen is minstens zo essentieel, want juist dan kan precies verwoord worden wat men verwoorden wil.

In het algemeen moet er veel kunnen op een forum. Meestal herstelt zich een discussie met te felle of scabreuze termen zich vanzelf. Daarmee vervullen forumleden in feite zelf de moderatie.

Je komt aan een zekere grens als mensen elkaar gaan beledigen. NB: let wel, hier wordt niet bedoeld dat iemand een scherpe post op grond van inhoudelijke verschillen schrijft. Dat blijft te allen tijde geoorloofd op dit forum. Pas als mensen elkaar gaan beledigen of uitschelden is een zekere grens bereikt.

Dit subforum is in de forumlijst opgenomen omdat we natuurlijk a) niet compleet kunnen zijn en b) er altijd nieuwe inzichten kunnen ontstaan.

Die wij in dank aanvaarden.

Moderatie is de functie waarmee posten kunnen worden verwijderd.

Moderatie is in handen van Flight en Tijs

Carel
Carel van Heugten

Plaats reactie